20 november 2011

Mariken

Ik heb Mariken gelezen en ik vond het denk ik wel het beste boek van de wereld. Als ik er in  las was ik gelijk helemaal weg! Ik denk dat het daarom ook de Theo Thijsen prijs heeft gewonnen.
Het verhaal gaat over veel mensen te veel om op te noemen. En allemaal zijn het hoofdrolspelers. Het gaat over een baby die word tussen de ganzeriken gelegd. Op het jakje van de baby staat drie woorden: zorg voor Mariken. Een man vind haar en voed haar op in het waanwoud, het woud van de geesten. Wat dus helemaal niet waar is...
Op een dag ziet Mariken Sofie de geit dood onder een struik liggen. Ze besluit een nieuwe geit te kopen voor Archibald dat is de man die Mariken heeft opgevoed. Hij ziet eruit als God vind Mariken. En hij heeft het mooiste boek van de wereld in zijn bezit. Als Mariken in de stad is gebeuren er veel te veel dingen voor Marike. Ze word opgesloten door de Zwarte Weeuw. Maar word ook weer bevrijd. Dan komt ze pas echt in de stad daar word ze haasje tot jonkvrouw. Maar om dat te weten te komen moet je het boek zelf maar lezen!
Het is een boek vol spanning een treurnis het is vrolijk en droevig... Het speeld zich af in de tijd dat er nog veel wagenspelers waren en nog lang geen auto's.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten