23 oktober 2012

De Magiër


Voor ik begin met recenseren, moet ik even zeggen dat dit boek deel twee uit een reeks van zes boeken is. Deel een, De Alchemist, heb ik (nog) niet gelezen, dus ik mis misschien wat belangrijke feitjes.
Nicolas Flamel is officieel gestorven in 1418, maar in dit boek leeft hij nog. Net als de Comte de Saint-Germain, Catherina de Medici en nog andere onsterfelijken. Aan het begin van dit boek moeten hij en de tweeling Sophie en Josh vluchten naar Parijs. Voor zover ik het begreep, heeft Nicolas de tweeling nodig om de duistere Alouden te verslaan.
Sophie en Josh hebben een aura van zilver en goud, en zouden de tweeling uit de profetieën zijn. Sophie’s krachten zijn gewekt, en ze is al ingewijd in de luchtmagie. Die van Josh echter nog niet. Ze moeten op zoek naar iemand die zijn krachten kan wekken, en hen alle elementaire magiën bij kan brengen.
Om het nog ingewikkelder te maken, hebben de duistere Alouden het boek waardoor Nicolas en zijn vrouw Perenelle al zo lang onsterfelijk zijn, afgepakt, waardoor zij iedere dag een jaar ouder worden.


Het klinkt misschien allemaal een beetje vaag, maar het is echt een heel leuk boek! Ik ga eerst deel een nog lezen en daarna ook alle andere delen: De Tovenares, De Necromancer, De Warlock en De Zieneres.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten