9 oktober 2012

Verlaten


Mijn mening
Ik keek naar de voorkant van het boek in ik dacht dat het wel een leuk boek moest zijn. Het boek was heel spannend doordat de hoofdpersoon tekens weer in een nieuw avontuur terecht kwam. Soms was het boek zo spannend dat ik niet kon stoppen met lezen maar wel moest.

Samenvatting
Het op een maandag morgen. Vincent moest naar school maar had geen zin meer dus ging hij naar de koopmansbeurs. Daar ontmoeten hij Brigitta een jonge knappen dame waar hij verliefd op werd. Op een avond was Vincent naar Jurjan gegaan ze waren dronken en deden rare dingen. Toen ze dronken waren gooiden ze het ruiten in van een juwelier. Daar begon de reis van Vincent. De straf die Vincent van zijn vader kreeg was nogal erg. Zijn vader heeft 5 schepen bij de VOC hij werd op een schip gestuurd naar Batavia. Op het schip gebeurden er een paar naren dingen. Hij kwam er achter dat een paar officieren vracht stiekem verkochten. Hij werd een paar keer zee ziek en Brigitta die ook op het schip was werd in gesmeerd met teer. Toen Vincent daar op inging werd hij achter gelaten op een onbewoond eiland. Op het eiland kreeg Vincent een mes wat eten en een waterzak. Er was een probleem het voedsel raakten al snel op. Toen hij een waterval vond wist hem waar hij water kon vinden. Door naar dieren te kijken die op het eiland leven wist hij hoe hij aan eten kon komen.

Beschrijving van de hoofdpersoon
Vincent van Ammeringen is een aardige jongen en hij helpt een jongen die word beschuldigd van diefstal. Maar soms doet Vincent met zijn vriend Jurjan raren dingen zoals inbreken, bier over de pruik van de schout gooien en pissen over de meubels van de schout. Samengevat Vincent is een raar typetje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten