6 november 2012

Kom hier Rosa

Kom hier Roza - Anna van Praag

Charlotte woont in Spanje. Haar ouders hebben daar een restaurant. Sita is haar beste vriendin en Sita's ouders zijn bevriend met Charlottes ouders. Samen rijden ze er paard, gaan naar de kermis en hebben veel vriendinnen. Als de zaken slecht gaan met het hotel met Sita's ouders, besluiten ze weer terug te gaan naar Nederland. Charlotte gaat mee met haar moeder maar haar vader blijft in Spanje. Charlottes moeder heeft namelijk ruzie met haar vader, ook al weet Charlotte niet waarom. In Nederland is alles anders. Sita en Charlotte komen in de puberteit en Sita doet veel rare dingen. Charlotte begint zo weinig van haar vriendin te begrijpen, dat ze af en toe stiekem in Sita's dagboek leest. Zo komt ze achter Sita's grote geheim..

De vriendschap tussen Sita en Charlotte is heel groot. Ze doen echt alles samen. Logisch, dacht ik, dat het een keer mis zou gaan. Maar het boek maakt aan het einde een verrassende wending, die ik maar even geheim houdt. Ik had het echt niet verwacht. Door de verrassing vond ik het een heel leuk boek, het leest lekker weg.
Wel een beetje vervelend hoe volwassenen altijd de jeugd van nu proberen te beschrijven als jongeren die overdreven veel alcohol drinken, niet van school houden en elke avond in een discotheek met iemand staan te zoenen. Dat is niet zo!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten