8 november 2012

Zonnestorm


Dit boek heeft 3 hoofdpersonen: Floor, Lucas en Aran. Floor is de dochter van de president en het verhaal begint met haar. Lucas is een jongen die denkt dat hij de coolste is en hij werkt aan een rockband met een paar van zijn vrienden. Hij is verliefd op Floor en dat laat hij duidelijk merken. Aran is een jongen die een beetje de nerd van de klas is en hij heeft niet zoveel zelfvertrouwen. Het verhaal draait allemaal om het einde van de wereld, wat voorspeld is op de datum 21 december 2012. Eerst wordt Floor ontvoerd door een groep milieu-activisten. Daar ontdekt ze dat de aarde lijdt onder de mensheid. Aran wil haar bevrijden uit de handen van haar ontvoerders alleen daar heeft hij iemand voor nodig: Lucas. Uiteindelijk lukt het ze wel om Floor te bevrijden. Het verhaal gaat verder. Na een tijdje ontdekt Aran op het internet dat de aarde er aan gaat door een zonnestorm. Hij maakt zich zorgen en zoekt verder en ziet dat andere mensen zich aan het voorbereiden zijn. Die mensen hebben onderkomens gemaakt en hij doet zijn best om zo´n plaatsje te bemachtigen....

Floor ontekt dat haar vader –dus de regering- een onderkomen voor een klein stukje van Nederland aan het bouwen/maken zijn. Ze stuurt het rapport naar een van de kranten en twee dagen later weet heel Nederland het. Dan breekt de onrust uit en iedereen probeert te vluchten, slechts een klein deel van Nederland gaat naar die plaats. Er is ook iets wat de mensen De Stem noemen, je hoort hem in je hoofd en hij zegt dat het allemaal goed komt. Veel mensen willen naar IJsland want daar is De Stem het duidelijkst. Floors vriendin heeft die stem ook in haar hoofd en ze wil naar IJsland. Floor gaat mee, en als je wilt weten wat er dan gebeurt moet je het boek lezen!
 
Ik vind het een heel spannend en leuk boek. Je hebt ook het idee dat je de personen zelf bent. Door dit boek besef je wat er nou gebeurt in de wereld en je gaat ook denken dat die zonnestorm écht komt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten