13 december 2012

Zonnestorm

Floor is jarig, 15 is ze geworden.
Ze zit met haar vriendinnen in de tuin, dat is niet vaak het geval, ze is in oktober jarig. Als je naar buiten kijkt kan je aan alles zien dat het einde eraan komt. Ja, juist het einde, het einde van de wereld. Floor huivert er van maar de rest vindt het maar een grapje.
Floor ontvoert haar vader, minister president Rosenburg, die het nog steeds een grapje vindt en hij neemt de maatregelen niet aan. Floor, aan de andere kant, hebben ze wel te pakken gekregen met die rapporten. Ze vindt het zo erg dat ze haar website www.eennieuwbegin.nl opstart met een beetje hulp van Aran, een jongen uit haar klas. Maar pas later ontdekt ze dat het einde niet aan het milieu ligt maar aan een aankomende zonnestorm. Ze vindt haar vader in zijn werkkamer. Hij is zo moe van het werken dat hij zittend in slaap gevallen is. Ze bedenkt zich geen twee keer en kijkt naar het document dat haar vader open heeft laten staan: over de zonnestorm. Ze vindt het ontzettend flauw dat haar vader, de regering, er al jaren over wist en niks aan niemand heeft verteld. Ze stuurt het op naar de krant, anoniem natuurlijk. Uiteindelijk zal iedereen weten wat er te wachten staat.
Aran, de computer freak, is ondertussen bezig met het zoeken van zijn vader: die is naar Australie verhuisd. Dat vindt hij jammer, want hij zou het leuk vinden om een vader te hebben. De tweede reden: hij moet geld hebben voor ondergrondse bunkers en die rekening kan alleen opengemaakt worden door zijn vader. Uiteindelijk vindt hij zijn vader op Facebook. Maar hij laat zich oplichten, het is zijn vader niet.

Ik vind het een geweldig boek, na de eerste zin was ik er al verslaafd aan. Het boek heeft 397 bladzijdes en geen plaatjes. Jammer dat het geen serie is :(. Ik ben ook begonnen aan het boek 'Bottenduider' maar daar snap ik niet veel van. 10+!!!! Zo goed is Zonnestorm!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten