10 januari 2013

Mijn opa en ik het varken Oma

Het boek gaat over een meisje(haar naam wordt niet verteld) en haar opa(zijn naam ook niet) het meisje logeert bij haar opa. Haar opa heeft een varken dat oma heet.
Opa zit op het dak, Ik (het meisje) roept hem. Maar nee hoor, hij durft niet meer terug. Met twee handen houd hij zich vast aan de schoorsteen. Opa riep ik, kan je niet een hand loslaten! Dan kan ik een touw naar je slingeren! Maar ook dat durfde opa niet. Ik ging naar binnen. Opa zat nog steeds op het dak. Maar ik dacht: Hij komt straks vast wel weer naar beneden als hij honger krijgt. Maar ook toen kwam hij niet. Het werd nacht, en het begon te regenen. Maar opa zat nog steeds op het dak........

In elk hoofdstuk gebeurd iets nieuws. Zoals: Het meisje wil dromen over opa of opa is verslaafd aan een ipad en het meisje gaat net doen alsof de game buiten bij de sloot waar wordt. Het varken oma is een beetje een bij persoon. Zij is er soms bij als ze een spelletje buiten gaan doen.

Ik zelf vindt het een beetje een kinderachtig boek. Maar wel minder kinderachtig dan het getekend is!!!!!!!! Maar misschien komt het ook dat ik het zo kinderachtig vind omdat er geen avontuur in zit. En ze blijven ook de hele tijd rond het huis van opa. Ze gaan niet op reis of een keer wandelen. En omdat er dan ook geen avontuur in zit heb je er ook minder zin in om het te gaan lezen. Als ik dit boek een cijfer zou moeten geven zou ik het een 7,5 geven.

Als ik een leeftijd zou moeten kiezen zou ik denken dat dit boek geschikt is voor kinderen van 7 of 8 jaar. Ik denk dat jongens het een beetje een saai boek vinden omdat er geen echt avontuur in zit. Maar als ze dat niet erg vinden is het voor jongens en meisjes!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten