14 februari 2013

Rebel met vleugels

Dit boek is gebaseerd op twee Griekse verhalen over Theseus en Het Labyrint van Minos en over Icarus die te dicht bij de zon vloog.
Dit boek voegt die twee verhalen dus samen en brengt er verandering in. Het boek is ook best wel ingewikkeld, want er zijn zes tieners die het verhaal vertellen .
Het begint dus dat die tieners in een amfitheater hun verhaal vertellen over hun vriend: Icarus. Ze vertellen dat hij een beetje gek doet, bijvoorbeeld zwemmen in je blootje etc. Ze worden vrienden met hem en trekken vaak samen op met hem.
Ze wonen in Knossos, de hoofdstad van Kreta. De koning Minos terroriseert de stad, hij moet geëerd  worden door de mensen. Hij heeft ook een dochter: Ariadne, zij is zo mooi dat Icarus op slag verliefd op haar word. Ariadne is opgesloten in een torenkamer en Icarus probeert haar te bevrijden. Na een paar keer lukt dat en dan zijn ze samen en genieten van elkaars gezelschap.
Intussen is koning Minos bezig om nog meer respect/angst te zaaien in zijn stadje: Hij laat de vader van Icarus (Daedalus) een labyrint bouwen en laat daar zijn monster in los: de Minotaurus. Er worden 14 kinderen aan de Minotaurus geofferd. Icarus en Ariadne proberen de kinderen te redden, en ze hebben een verbazingwekkend plan….


Mijn mening: Ik vind het een leuk en spannend boek omdat er elke keer weer iets gebeurd. De manier waarop de schrijver aan zijn verhaal is gekomen vind ik ook erg leuk, de meeste gebeurtenissen zijn gebaseerd op een verhaal uit de Griekse mythologie en dat vind ik dan weer leuk want ik zit op het Stedelijk Gymnasium ; ) Ik vind het erg jammer dat het boek zo snel uit was want elke gebeurtenis is weer grappig!
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten