14 februari 2013

Vlo en Stiekel

Vlo rent naar school. Eigenlijk heet hij Floris, maar de grote pestkop Arjan uit zijn klas noemt hem altijd Vlo. En de hele klas doet met Arjan mee. Arjan noemt Floris Vlo omdat hij klein is en bang heel bang vooral voor Arjan. Want bijna elke dag als Floris naar school loopt wacht Arjan hem op. Als Arjan Floris in het oog krijgt grijpt hij hem. Hij rent naar Floris samen met zijn twee aanhangers en Floris wordt geschopt en geslagen. Elke dag weer. Tot die keer dat Floris een heel apart vriendinnetje krijgt. Zij trekt zich niks aan van alle pesterijen! Maar als Floris er achter komt dat Arjan een moeder heeft die een soort kan toveren wordt hij toch wel nerveus. En als blijkt dat die moeder een pop gaat maken van hem is hij eerst niet bang. Maar als hij te weten komt dat als Arjan's moeder met een naald in die pop prikt, dat hij het dan voelt, wordt hij toch heel bang! Nu gaat Arjan te ver! Vlo en Stiekel gaan er iets aan doen!

Het is echt een top boek! En je leert er ook nog veel van. Hoe je met pesten moet omgaan en hoe naar dat kan voelen als je gepest wordt! Ik vind ook dat het boek mooie plaatjes heeft, op de voorkant maar ook aan de binnenkant! Het was echt een boek dat ik in een adem uit wou lezen! Spannend, maar toch ook soms grappig. Ik geef dit boek denk ik een 9.

Het is een boek voor jongens en meisjes! Het gaat namelijk ook over een jongen en een meisje. Als ik zou moeten zeggen voor welke leeftijd het geschikt is denk ik ongeveer voor 8 jaar en ouder.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten