14 februari 2013

Vuurwerk in mijn hoofd

Jurcell woont op Curaçao en is de zoon van de beroemdste voetballer van het eiland, Richard Ricardo. Maar dan stort zijn leven in want zijn vader laat hem en zijn moeder in de steek. Jurcell weet een paar dagen niet wat hij moet doen dan ontmoet hij Randy.
Dat lijkt eerst een aardige jongen maar na een tijdje ontdekt Jurcell dat hij slechte dingen wil van hem. Hij heeft een andere vriend, Gerrit, een Hollandse jongen die net zo veel van voetbal houdt als Jurcell en ongetwijfeld net zo goed is. Jurcell moet op een nacht van Randy gaan inbreken bij een huis. Wat hij niet weet is dat dat het huis van Gerrit is. Voor ze aan inbreken toekomen, loopt hij samen met Randy en een paar andere jongens in een hinderlaag van een andere straatbende, waar Gerrit de leider van blijkt te zijn. Jurcell wordt van achteren neergeslagen en verliest het bewustzijn. Als hij wakker wordt ligt hij thuis in bed met een verband om zijn hoofd. Dan hoort hij zijn moeder zeggen dat Gerrit over een paar uur zal terugvliegen naar Nederland. Hij haast zich met hoofdpijnen naar het huis van Gerrit. Samen praten ze over het verhaal dat Gerrit over zijn trieste en veelbewogen leven aan Jurcell vertelt. Nu zijn ze echte goeie vrienden geworden.


Het boek is vind ik heel heftig en het is een boek dat heel wat emotie teweeg brengt als je alles leest wat Gerrit en Jurcell allemaal doorstaan in hun leven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten