8 mei 2013

Nurdus Maximus


Nurdius is een jongen uit de Romeinse tijd. ( 45 voor  Christus) Later wil hij een beroemde Romeinse krijger worden, maar dat gaat nog niet even zomaar. Na heel lang zeuren mag hij eindelijk op training, maar dat loopt niet zoals hij gewild  had. In het begin kan hij nog niet eens een zwaard optillen! Maar toch weet Nurdius zeker dat hij later net als zijn broer een echte Romeinse krijger zal worden! Maar zijn moeder zit hem daarbij niet erg mee. Zij heeft 'heilige kippen' en zegt dat als de kippen het graan niet eten, dat het dan een heel slecht voor teken is. Zo mag Nurdius niet trainen en naar het dorp. Als het aan Nurdius ligt kunnen die kippen de pot op! Maar daar denkt zijn moeder anders over...  Zal Nurdius later echt beroemd worden? En zal hij deze lastige tijd overleven???


Ik vind het een super grappig boek! Het lijkt een beetje op het leven van een Loser, maar dan vroeger. Het klinkt misschien ook nog wel als een spannend verhaal, maar het is echt super grappig! Als het dan een keertje een beetje spannend wordt zal je net zien, dan loopt hij weer in zijn blootje ofzo! Er zitten ook net als bij Leven van een Loser allemaal tekeningetjes bij en kleine stripjes. Het is een echte aanrader dit boek! Als ik het een cijfer zou moeten geven zou ik het denk ik een 9,5 geven.

Het boek is geschikt voor jongens en meisjes. En ik denk dat het boek leuker is als je het leest als je ouder dan 7 bent. Want er wordt ook wel een soort van in gevochten, maar dan wel op een heel luchtige manier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten