27 juni 2013

Ik zal er zijn

Wist je dat je in de Amerikaanse wildernis kan overleven met alleen een pen en een horloge? De twee jongens Sam en Riddle doen het in dit boek.
Sam's vader is een crimineel. Ze verhuizen steeds van plaats naar plaats, op de hielen gezeten door de politie. Sam mag van zijn vader nooit naar buiten en hij gaat niet naar school. Alleen zondag mag hij gezien worden, dan gaat hij naar de kerk.
Als Sam dan bij een kerk een meisje ontmoet, weet hij zeker dat ze bij elkaar horen. Ze worden verliefd en gaan in het uiterste geheim met elkaar om.
Maar dan komt de vader van Sam erachter dat hij met een meisje omgaat.

De vader van Sam is woedend en wil zo snel mogelijk weg. Hij grijpt zijn spullen bij elkaar en neemt Sam en Riddle mee. Dan krijgt de politie hen in de gaten. De vader van Sam vlucht een afgelegen weggetje in. "Ik wil mijn zoons kwijt, ze zorgen alleen voor moeilijkheden" denkt hij. Sam en Riddle weten te ontsnappen en belanden in de wildernis van Amerika ...
Het is jammer dat het boek in het begin nogal onduidelijk is geschreven. Dat komt doordat er teveel informatie wordt gegeven in een korte tijd. Pas na een paar hoofdstukken begin je het echt te begrijpen. Er zijn ook lange zinnen met herhaling, soms is dat mooi maar soms wordt het teveel.
Toch is het een heel erg leuk en spannend boek. Dat komt vooral doordat de twee jongens op het einde heel erg vindingrijk worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten