11 juli 2013

Hoe bezweer je een draak

Toen Stikkum Stoere Steurkop de Derde maanden geleden ontsnapte uit fort Sinister werd zijn vriend Vissepoot gestoken door een Vorpent, een giftige draak. Nu, maanden later, lijkt het erop dat Vissepoot Vorpentitis heeft: hij is ziek, heeft koorts en heeft een loopneus. Kortom alle symptomen van Vorpentitis en het enige medicijn is: De-Groente-Die-Niemand-Durft-Te-Noemen oftewel Aardappel, de groente van ongeluk.
Iemand van een andere stam, de hoofdman van de Hysteriërs, heeft een aardappel, maar om die te bereiken moeten ze langs De Doemtand. De Doemtand is een draak die Hysterië nooit heeft verlaten sinds de vader van de hoofdman een aardappel heeft meegenomen uit Amerika.
Stikkum gaat op weg samen met Tandloos, zijn draakje, en Camicazi, zijn vriendinnetje, en Eenoog, een andere draak. Als ze in Hysterië aankomen, wordt Stikkum gevangen genomen maar Camicazi lukt het gelukkig om de aardappel te bemachtigen. Als ze op de terugweg Stikkum hebben bevrijd en vervolgens teruggaan met de aardappel worden ze gevolgd door De Doemtand... Zullen ze ooit weer terugkeren...
Het boek is net als Hoe Tem Je Een Draak heel mooi geschreven en geïllustreerd. Het verhaal blijft grappig en spannend tot de laatste letter.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten