6 mei 2014

Seekers - Terug naar de wildernis

Seekers is een serie die gaat over drie jonge beren. Je leest over een heel spannend leven van de beren alsof je het zelf echt meemaakt. Een van de drie beren heet Kallik. Kallik woont samen met zijn broertje Taqqiq en zijn moeder Nisa op het ijs. Nisa leert haar jongen veel, maar op een dag gaat het mis. Nisa wordt opgegeten door Orka's en Kallik en Taqqiq staan er alleen voor. Taqqiq denkt eerst dat Kallik dood is dus gaat Taqqiq alleen verder. Maar Kallik is helemaal niet dood en hij denkt dat zijn broer hem in de steek heeft gelaten. Kallik zet een zoektocht op om zijn broer te vinden. Maar zal hij zijn broer ooit nog vinden in die grote wereld? En zou Taqqiq dan wel aardig tegen Kallik doen?
De tweede beer heet Toklo, hij zwerft rond met zijn zwakke broertje Toby en moeder Oka. Omdat Toby heel ziek is gaat alle tijd en aandacht die Oka heeft naar Toby. Toklo heeft het gevoel dat zijn moeder niet van hem houdt, dat niemand van hem houdt! Als Toby op een morgen dood wakker wordt is Toklo in eerste instantie blij, hij zal nu vast alle aandacht van zijn moeder krijgen en ze zullen vast sneller kunnen lopen want ze moeten naar het meer vol met zalm als ze willen overleven. Maar het wordt veel minder leuk dan dat Toklo dacht. Zijn moeder praat niet meer tegen hem en doet alsof het zijn schuld is dat Toby dood is. Op een dag stuurt Oka Toklo weg als hele jonge welp, ze wil Toklo nooit meer zien en Toklo moet zelf zien te overleven. Zal dat hem lukken in zijn eentje?
De laatste beer is Lusa, Lusa woont in een dierentuin (berenkom) en droomt ervan om het bos in te gaan. Als er op een dag een rare beer komt is ze heel benieuwd waar de beer vandaan komt! het blijkt dat de beer uit het grote bos komt. De beer geeft Lusa een opdracht om het bos in te gaan. Later valt de vreemde beer een verzorger aan en is op een dag weg uit de berenkom. Lusa gaat het bos in om de opdracht uit te voeren. Zal het haar lukken en zal de opdracht misschien iets te maken hebben met de andere beren?.......
Ik vind het een heel leuk boek, ik heb het zelf ook gekocht en ben nu ook deel twee van de serie aan het lezen: Seekers bij het groot berenmeer. Dit boek gaat over de zelfde beren en je kan het zien als een soort vervolg van Seekers terug naar de wildernis. Het is ook een heel leuk boek als je van dieren houdt omdat het echt vanuit de beren is geschreven. Dit boek raakte mij heel erg omdat als je zo in die beren zit en dan ook zo graag wil verder lezen. Als er dan iets zieligs gebeurde vond ik dat meteen echt heel zielig omdat ik zo meeleefde. Dit boek moet je gewoon gelezen hebben!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten