13 mei 2014

Vissen smelten niet

Matti’s vader houdt erg veel van vissen, met name kempvissen, die hij houdt in inmaakpotten, tot hij ineens ziek wordt. Hij komt de deur niet meer uit en blijft alleen maar op de bank zitten, naar de vissen kijkt hij niet meer om. Matti verschoont de inmaakpotten met de prachtige vissen elke week, hij vindt de vissen ook mooie beesten. Vooral een paarse kempvis, Sirius geheten (die de lievelingsvis van zijn vader was) vindt Matti mooi.
    Matti’s moeder wil de vissen eigenlijk het huis uit hebben omdat ze vindt dat de vissen Matti’s vader nog droeviger maken. Matti’s neef verzint een plan om de vissen van de hand te doen: hij gaat vissengevechten organiseren, en iedereen mag dan wedden op een vis waarvan hij denkt dat die gaat winnen. Sirius moet ook meedoen. Matti is heel boos op zijn neef en bedenkt een plan om Sirius in veiligheid te brengen, maar daarvoor moet hij wel naar de stad en dat kan alleen over het ijs. Maar hoe breng je een tropische vis veilig over het ijs?

Ik vind het een hartstikke leuk boek. Ik vind dat het vooral spannend wordt, als Matti over het ijs gaat en zijn vis in veiligheid wil brengen. Ook is het leuk als hij terugkomt in het dorp waar hij woont. Ik had nog nooit eerder een boek van Jef Aerts gelezen maar  ik denk dat ik dat wel nog een keer een boek ga lezen van hem.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten