24 december 2014

Titel: Het jaar dat de wereld op zijn kop stond
Schrijver: Clare Furniss

Als Pearls moeder overlijdt  bij de geboorte van haar halfzusje, dan staat de wereld op zijn kop.
Pearl haat haar halfzusje, omdat zij vindt dat haar stiefvader meer om haar halfzusje geeft dan om haar, al heeft haar stiefvader haar vanaf haar geboorte grootgebracht. Als niemand haar hoort, en in haar hoofd, noemt Pearl haar halfzusje ‘de rat’ omdat ze vindt dat ze er zo uitziet.Het leven gaat door, en ondertussen krijgt Pearl af en toe bezoek van haar moeder: als ze ergens heen gaat, dan kan het zijn dat ze haar in dat gebouw ziet zitten. Dat is natuurlijk niet echt zo, maar in haar geest is haar moeder wel echt en praat ze met haar.
Pearl sluit zich af van de buitenwereld (ze rouwt en haat haar halfzusje), kortom ze is in zichzelf gekeerd. Omdat ze zo in zichzelf is gekeerd, gaan haar examens niet goed, en raakt ze haar beste vriendin kwijt. Maar ze wordt ook verliefd op de buurjongen.
Uiteindelijk, na lang zoeken vindt ze het pad dat ze moet gaan, ze weet dat ze haar halfzusje moet accepteren en ze weet dat ze verder moet met haar leven.

Ik vind dit een zielig en toch wel een leuk boek. Het is zielig omdat het toch gaat over iets heel naars. Maar het leuke is dat Clare Furniss over al dat nare toch wel heel grappig schrijft. Het is een aanrader voor mensen die van leuke-en-zielige boeken houden. Als je dat soort boeken niet zo leuk vindt, dan is het niet echt een aanrader, maar je kunt het toch wel altijd even proberen. Ik hou zelf niet zo van leuke-en-zielige boeken, maar ik vond dit wel een heel erg goed boek.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten