21 mei 2015

De avonturen van de Familie Kane: De Rode Piramide

De hoofdpersonen in De Rode Piramide (Rick Riordan) zijn Carter en Sadie, broer en zus. Sinds de geheimzinnige dood van hun moeder woont Sadie bij haar opa en oma in Londen en reist Carter met zijn vader, een bekende Egyptoloog, de wereld over. Bij het jaarlijkse moment dat Sadie haar vader en broer ziet gebeurt er iets vreemds. Als hun vader de steen van Rosetta wil onderzoeken in het London Museum verdwijnt hij. Ze worden meegenomen door hun oom Amos naar een landhuis waar de bibliotheek verboden toegang is, een krokodil in het tuinzwembad zwemt en de bediende een baviaan is. Ze raken verstrikt in een vreemd avontuur vol tovenaars en goden, terwijl ze proberen hun vader te redden van Seth, de god van het kwaad.
De Rode piramide wordt verteld door Carer en Sadie op een opname, wat soms grappige dialogen opleverd, maar erg ongeloofwaardig is omdat Cater en Sadie alles vertellen tot in de kleinste details. In het boek zitten een aantal hilarische scenes. Alles is heel losjes geschreven waardoor je Sadie en Carter echt als mensen gaat zien. Ik heb zelf Percy Jackson en Helden van Olympus ook gelezen (met Griekse en Romeinse goden), en daar geef ik persoonijk de voorkeur aan omdat ik al meer wist over Griekse goden, dus ik denk dat De Rode Piramide (nog) leuker zou zijn als je de Egyptische goden al kent.
Op de achterkant van hte boek staat: 'leren over het oude Egypte is nog nooit zo leuk geweest', maar alsje iets wil leren over het oude Egypte raad ik je aan om gewoon een informatieboek over Egypte te lezen. Ik zou dit boek toch wel een 8 geven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten