21 mei 2015

De spionnenclub

De Spionnenclub, van Rebecca Stead, is een grappig verhaal over Georges (zeg: George), Kitser en Snoepie. Als Georges in een nieuwe flat gaat wonen ziet zijn vader op de kelderdeur een briefje hangen:

Vandaag:bijeenkomst spionnenclub!

Bij de spionnenclub ontmoet hij Kitser en Snoepie, broer en zus. Kitser vertelt hem dat ze Mr.X bespioneren, een mysterieuze man die met koffers door de flat sjouwt.

Op school wordt Kitser gepest door Dallas, en breekt de Biologiemodule van het Lot aan, maar wie zegt dat je achterlijk niet als agturluk schrijft?

De spionnenclub is een grappig en rommelig boek, vol rariteiten. De kaft en de titel geven de indruk dat het voor 6-8 jaar is, maar ik denk dat 10-12 meer de doelgroep is. Maar dat moet je naturlijk zelf weten. De namen zijn allemaal een beetje raar en er zitten nog veel meer grappige stukjes in die nergens op slaan (zoals de Biologiemodule van het Lot, wie bedenkt dat nou?). Het is geen heel spannend of romantisch boek, maar wel heel grappig en goed geschreven: De Spionnenclub is zeker de moeite waard. Een 8.

PS: Als je dat begreep heb je het boek al gelezen en dat is vals spelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten