26 mei 2015

Fangirl

Cath en Wren zijn een tweeling. Toen ze nog jong waren liep hun moeder bij ze weg, op de dag waarop de vliegtuigen door de Twin Towers vlogen. Hun vader is bij ze gebleven en samen ‘overleefde’ de tweeling. Cath en Wren vonden steun bij boeken over een tovenaarsleerling, Simon Snow. Cath schrijft razend populaire fanfictie over dit boek. Nu zijn Cath en Wren achttien jaar oud en gaan ze studeren. Wren wil geen kamer delen met Cath op de campus..
Ik vond dit een heel mooi boek. Het gaat over hoe de geschiedenis van een persoon, hoe de dingen die in haar jeugd gebeurden, haar leven beïnvloeden. Het gaat over veranderingen in het leven, over nieuwe dingen die Cath nog nooit heeft meegemaakt.
Cath is de hoofdpersoon in het verhaal. De schrijfster heeft haar ‘goed uitgewerkt.’ Fangirl is geen oppervlakkig verhaal, het bleef door mijn hoofd spoken, op een aangename manier. Het leven van de studerende Cath zit niet vol spanning of avontuur.  Het zit vol familieconflicten, onzekerheid en liefde (want er lopen een paar jongens rond die Cath erg leuk vinden). Cath moet zich leren losscheuren van de problemen waar ze mee worstelt en uit haar gewoontes stappen.
Fangirl is geen negatief, deprimerend boek. Het is leuk om lekker ontspannen te lezen. Ik denk niet dat het boek mij heel erg aan het denken heeft gezet, of nieuwe dingen heeft geleerd, hoewel het verhaal vanuit een interessant perspectief is geschreven. De hoofdpersoon bekijkt de meeste dingen in het leven heel anders dan ik doe.
Ik zou dit boek gewoon lezen, ik raad het iedereen van harte aan! Nog een klein punt van kritiek: de voorkant suggereert dat Cath helemaal weggedoken zit in fanfiction schrijven, terwijl ik niet denk dat dit zo is. Een beetje misleidend dus.
Ik heb genoten van het lezen van Fangirl en hoop dat jullie dit ook zullen doen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten