18 mei 2015

Seekers, terug naar de wildernis.

Kallik, een jonge ijsbeer, moet voor het eerst vertrekken naar het vaste land. Ze zwemmen van ijsschots naar ijsschots door het water. Ze raakt haar moeder en haar broer kwijt en moet zelf zien te overleven. En ze komt voor het eerst mensen tegen! Het gaat niet perfect en of ze het zal overleven? Dat blijft een vraag.
Lusa is een jonge zwarte beer. Ze woont in een dierentuin genaamd "Berenkom." Op een dag komt er een vreemde grizzlybeer aan die wild en verward is. Ze heet Oka en heeft haar welp Toklo in de steek gelaten en Lusa wil haar helpen. Maar dan moet ze wel eerst even uit de "Berenkom" ontsnappen. Zal het haar lukken om te ontsnappen en als het haar lukt zal ze kunnen overleven in de wildernis? En zal ze dan Toklo vinden? Zoveel vragen spookt ook door Lusa"s hoofd.
Toklo is een jonge grizzlybeer wiens leven niet zeker is en al helemaal niet makkelijk. Zijn broertje Tobi is zwak en ziek. Hij sterft in een grot en zijn moeder is daar erg boos om. Toklo en zijn moeder, Oka gaan samen naar zalmrivier en daar wil een andere beer Toklo weer doden. Oka beschermd hem maar laat hem daarna weer in de steek. Zijn moeder word gevangen en gestuurd naar de "Berenkom"...
Ik vind het een fantastisch staaltje schrijverswerk. Het is echt heel levendig en je komt zo in het verhaal te zitten dat het daarna lijkt of je broer een zwarte beer is. Er komt veel natuur in voor en dat vind ik ook leuk. Het is avontuurlijk maar ook verdrietig en zelfs een beetje ontroerend. Er gaan ook veel beren dood en er word ook een berenwelp vermist. Ik geef het boek natuurlijk een 10 zoals ik wel vaker doe als ik het een goed verhaal vind en dat is dit echt super zeker. Als er meer boeken van waren (en dat zijn er!) dan ga ik die zeker lezen!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten