18 mei 2015

Wat heeft mijn super irritante broertje nu weer gedaan?

Dit boek gaat over een jongen (Daniël) met een heel gek broertje (Iggy) dat insectentrekjes krijgt als hij opgewonden raakt. De vriend van Daniël (Alistair) komt eigenlijk van de planeet Blaron waar allemaal gekke wezens wonen. Hij heeft allerlei apparaten waarmee hij dingen kan onderzoeken en af en toe wordt hij teruggeroepen naar de planeet. Daniël gaat dan mee. Als op een dag Iggy de slijmprik van Alistair (die Shirley heet) door de wc spoelt, wordt Alistair heel verdrietig. Ze gaan dan op zoek naar de slijmprik. Daarbij veranderen ze Alistairs vader per ongeluk in een heel gek wezen dat huisdieren steelt. Hij bewaart die in het slijm op zijn rug.
Wat ik ervan vond:
Ik vond het niet verrassend omdat op de achterkant al precies staat wat er gebeurt. En wat er niet op de achterkant staat, begint pas helemaal aan het eind van het boek. Het boek ziet eruit als een Leven van een Loser. Het heeft dezelfde soort letters en tekeningen. Toch is het een heel ander boek want het is op een andere manier geschreven. Niet vanuit één iemand maar door een verteller buiten het verhaal.
Ik raad dit boek aan voor kinderen van 8 tot 10 jaar die een makkelijk leesbaar boek zoeken  en die niet van al te spannende boeken houden maar wel van heel bizarre verhalen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten