27 augustus 2015

Water en vuur

Het zestienjarige meisje Tella heeft een doodzieke broer. Als ze op een dag  een uitnodiging krijgt voor een soort wedstrijd, waarmee ze een medicijn kan winnen dat haar broer kan redden van de dood, wil ze meteen meedoen. Dus loopt ze weg van huis.
Voordat Tella mee kan doen aan de wedstrijd moet ze naar een speciale plek komen, daar krijgt ze een ei. Tijdens de wedstrijd hoort een  dier dat Tella kan helpen, een pandora, uit dit ei te komen.
In water en vuur beleef je de avonturen van Tella tijdens deze wedstrijd. Ze ontmoet mensen met wie ze een bondgenootschap aangaat, wordt verliefd en doet alles om de medicijnen voor haar broer te winnen. Omdat het boek onderdeel is van een serie, houdt het verhaal ergens midden in de wedstrijd op.

Ik vond dit een leuk avonturenverhaal. Er kwam zowel actie als avontuur in voor, maar niet de hele tijd, waardoor het realistisch en fijn om te lezen was. Ik vond  dat alles soms een beetje te snel ging in het boek. Ook vond ik het gedrag van de hoofdpersoon heel onherkenbaar. Er gebeurden geen dingen die het verhaal ineens spannender maakte en daarom ervoer ik het boek niet als ‘spannend’.
Op de achterkant van het boek staat ‘nog beter dan de hongerspelen.’ Ik weet niet goed of ik het daar mee eens ben, maar ik denk wel dat dit boek beter geschreven is. Het lijkt af en toe  verdacht veel op de hongerspelen, waardoor het verhaal minder origineel is.
Ik denk dat dit boek geschikt is voor zowel liefhebbes van liefdesverhalen en verhalen over vriendschappen en tieners als voor liefhebbers van actieverhalen, omdat het daar een beetje een combinatie van is. Ik vond het leuk om water en vuur te lezen en ben benieuwd naar het vervolg!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten