29 oktober 2015

De onverwachte held van kamer 13 B

Op kamer 13 B komt wekelijks een groep samen met jongeren met een dwangneurose. Noah, die nogal in de knoop ziet met zijn dwangneurose en zichzelf ontmoet Robin hier. Noah wordt verliefd op haar en wil alles voor haar doen.
Dit verhaal is op een optimistische manier geschreven. Het verhaal heeft iets droevigs, iets naars en laat – denk ik - op een goede en herkenbare manier zien hoe het is om een dwangneurose te hebben, maar het gaat niet over een dwangneurose. Het gaat ook over een lieve jongen van vijftien, die zelf niet zo goed doorheeft hoe bijzonder hij is. Hij is de onverwachte held van kamer 13 B.
De omslag van dit boek is volgens mij een beetje – heel erg -  mislukt. De woorden hebben verschillende groottes, waardoor het net lijkt of er: ‘HELD 13B’ staat. Ik vind dat niet mooi en  deze schrijfwijze maakt het voor mij niet aantrekkelijk om het boek open te slaan.
Ik denk dat men van dit boek wat kan leren. Het verhaal is origineel, heel echt en ik voelde me verbonden met Noah. Ik denk dat veel mensen het boek grappig vinden. Het verhaal is volgens mij geschikt voor mensen vanaf ongeveer tien jaar. Dit boek is niet alleen maar een roman, het is ook een beetje een inleiding. Het laat je kennismaken met dwangneuroses.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten