15 oktober 2015

Heksenheibel

Kathinka Klets hoort op een dag dat ze een heks is. Dat krijgt ze te horen van het kleine elfje Eva. Die neemt haar mee onder de buizen. Dus eigenlijk onder het riool. Daar is een wereld vol heksen, elfjes en andere figuren die wij niet kennen. Alle mensen dragen daar zwart witte kleding.
Ze ontmoet Peggy. Een meisje uit de havens. In de havens wonen arme mensen. Peggy is een heel ander meisje vergeleken met Fluwellonia, de dochter van de rijke mevrouw Deksels, een mode ontwerpster. Ze worden goede vriendinnen. Maar er is ook een strijd tussen hun. Er is namelijk een wedstrijd bezig in de stad; Heksenheibel.
Bij Heksenheibel strijden heksen van 8 en 9 jaar tegen elkaar. Kan Kathinka Klets, die nog geen enkele toverspreuk weet, Heksenheibel winnen…..? Je zou denken van niet!

Ik vond het een leuk en spannend boek. Ik vond het stukje leuk waarin een heks kaal was en dat ze zei tegen Kathinka Klets en Peggy “Klim maar omhoog via mijn haren”, terwijl ze dus geen haren had. Het was soms erg spannend bijvoorbeeld toen Kathinka Klets en Peggy op een bed in de rivier dreven. Nou dreven… meer zinken.
Ik was verrast toen ik het boek las, omdat ik niet dacht toen ik de titel las dat het over een wedstrijd ging. Ik raad dit boek aan omdat het heel grappig is. Als je heel goed kan lezen kan je het lezen als je 7 jaar oud bent. Maar het is eigenlijk een boek voor 8 of 9 jaar. Het is meer een boek voor meisjes, maar ook wel leuk voor jongens.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten