29 oktober 2015

Waar het licht is

Violet heeft haar zus verloren bij een ongeluk en Finch heeft een vervelende thuissituatie. Deze dingen hebben veel invloed op hun levens. Als ze elkaar tegenkomen op de klokkentoren, op het randje van de klokkentoren begint een bijzonder liefdesverhaal, met een triest maar mooi einde.(ik mag het niet verklappen!)
Het verhaal is gebaseerd op iets wat de schrijfster zelf heeft mee gemaakt. Ze probeert dan ook een beetje een boodschap aan haar lezers te sturen met dit boek. Daar merk je niets van tijdens het lezen, maar in het dankwoord van het boek staat het te lezen.
 Ik vind het verhaal heel bijzonder. De schrijfster kan gevoelens van mensen heel goed beschrijven, maar omdat het boek vanuit ik-personen (vanuit Violet of Finch) geschreven is, duurde het even voordat ik snapte wat er met ze ‘aan de hand’ was. Ze schreven in het begin namelijk gewoon in het hier en nu, dus wat ze nu aan het doen waren kon ik lezen en niet wat ze de rest van hun leven hadden gedaan of wat hun problemen waren..(logisch eigenlijk, ik vertel ook niet meteen al mijn kwalen, problemen, en geschiedenis aan mensen die ik voor het eerst tegen kom)
Ik was onder de indruk van het boek. Ik leerde wat van het boek.  Ik vond het een heel verdrietig verhaal, een heel begrijpelijk en tegelijkertijd onbegrijpelijk verhaal. Ik wilde steeds verder lezen en volgens mij is dat een goed teken, dus: lees dit aangrijpende en bijzondere liefdesverhaal!
De omslag (cover) van dit boek vond ik mooi. Op het eerste gezicht ziet het er vrolijk uit en het komt later  terug in het verhaal en de opmaak van  het boek. Het past heel goed bij het verhaal.
Ik denk dat het boek geschikt is voor mensen vanaf ongeveer twaalf jaar, omdat het verhaal best heftig is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten