24 december 2015

De honden

Dit boek gaat over een jongen met gescheiden ouders en een vader die hem het liefste kwaad wil doen. De jongen moet constant verhuizen. Samen met zijn moeder verhuist hij op zekere dag naar een boerderij.
Daar begint dit bloedstollend spannende verhaal dat je beter niet ’s avonds, alleen, in bed kan lezen. Want op de boerderij zijn een aantal vreemde dingen gebeurt en er verschijnt een jongetje dat alleen de hoofdpersoon kan zien.
Wat begon als een spannend boek over een jongen met veel fantasie eindigde in een heel spannend en eng  verhaal dat ik zo snel mogelijk uit wilde lezen. Het boek is spannend, maar ik vind het ook heel mooi. Ik vind het fijn dat de schrijver vanuit het perspectief van de jongen schrijft en  dat het verhaal wel logisch blijft.
Ik had het gevoel dat ik echt zelf op de boerderij was en bij elk klein geluidje dat ik hoorde toen ik het midden in de nacht op mijn kamer aan het lezen was, wilde ik het liefst heel diep wegkruipen in de dekens. Ik vind dat het verhaal iets poetisch  en gevoeligs heeft, omdat de mensen vaak door hun eigen gevoelens, problemen en ideeen een actie ondernemen, en zou  het boek aanraden voor mensen die zin hebben in een spannend verhaal, waarin  normale mensen bijzondere dingen overkomt.
Ik denk dat jongens en meisjes vanaf ongeveer twaalf jaar dit boek kunnen lezen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten