24 december 2015

Oog om oog

J-J is als jong kind gepest en als hij gaat studeren heeft hij nog steeds last van het feit dat zijn hele basisschoolleven is verpest door Ivar.  J-J krijgt in de eerste weken van zijn studie nieuwe vrienden bij wie hij gaat wonen en hij heeft best een goede tijd.
Hij wordt barman in een grote kroeg en gaat bijna nooit op bezoek bij zijn ouders. Zijn vrienden hebben hem gevraagd waarom hij ‘alles ontloopt’.  Hier denkt J-J over na als hij op een dag Ivar eer tegen komt. Dan herhaalt de geschiedenis zich  op een andere manier…
Ik vond het leuk dat het verhaal over de studerende J-J afgewisseld werd met korte stukjes uit de tijd dat hij gepest werd. Ik vond het ook fijn dat er ook andere dingen in het verhaal gebeurden, waardoor ik een compleet beeld kreeg van de hoofdpersonen en zijn vrienden. Het boek kwam op mij best ‘vrolijk’ over, terwijl het over een heel zwaar onderwerp gaat. Aan het einde van het verhaal realiseerde ik me heel erg hoe verschrikkelijk het iemands leven en leefwijze kan beinvloeden als diegene gepest is.
Het verhaal mag dan wel over een heftig onderwerp gaan, er gebeuren ook veel grappige of ontroerende dingen en ik vond het prettig om te lezen. Ik denk dat dit boek goed herleesbaar is en denk dat het leuk is voor mensen vanaf ongeveer twaalf jaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten