7 maart 2016

Als geen ander

Het boek gaat over Devorah en Jaxon. Ze komen op een avond samen vast te zitten als de lift van het ziekenhuis zonder stroom zit. Devorah is een zwaar gelovig chassidisch meisje, Jaxon is een normale jongen met strenge ouders. Devorah en Jaxon worden verliefd, maar een relatie is moeilijk vol te houden als je alles moet verbergen en elke keer weer een smoesje moet verzinnen..
Dit boek vond ik vooral heel leerzaam, ik wist vrij weinig van het jodendom en in het boek las ik hoe het bij Devorah thuis werkte. Om eerlijk te zijn schokte het mij nogal dat het allemaal zo streng is en dat als je de regels niet volgt je verstoten wordt. Verder vond ik het boek ook heel erg mooi omdat je realiseert dat Devorah en Jaxon gewoon niet normaal een relatie kunnen hebben. Dat lijkt me best wel heftig, want voor mijn gevoel kan ik dat wel met ongeveer iedereen hebben. Ook vond ik het leuk dat het steeds vanuit Devorah en dan weer vanuit Jaxon is geschreven, dan weet je hoe zij denken, maar het is ook frustrerend omdat je ook hun communicatieproblemen begrijpt.
Het boek zou ik zeker aanraden, vanaf ongeveer 12 jaar. Omdat het soms bestwel spannend is of er schokkende gebeurtenissen voorkomen.
Mijn mening is dus dat ik het boek heel goed en leerzaam vind en zeker een aanrader om een keer te lezen, omdat je zo een hele andere cultuur leert kennen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten