15 maart 2016

Bruno wordt een superheld

Op een dag is de opa van Bruno doodgegaan. En tot overmaat van ramp zijn er ook nog eens jongens die de hut van Bruno en Arthur hebben gesloopt. De jongens pesten Bruno ook nog eens en de jongens zijn de grootste pestkoppen van heel de school.
Maar op een dag ziet Bruno een film op tv. De film gaat over een superheld: Ray-X
Opeens krijg Bruno een idee. Hij trekt een bruin T-shirt aan en doet een bruine cape om. Hij pakt ook bruine verf en hij noemt zichzelf: Superheld Bruino. Hij gaat die stomme jongens met hun stomme rotstreken is een lesje leren…
Hij schildert de fietsen van de jongens bruin. Samen met Blouise en Zwarthur.
Ze verven fietsen en allerlei andere dingen van de pestkoppen blauw, bruin en zwart.
Maar opeens lijkt het wel alsof de pestkoppen weten dat Bruno hun fietsen bruin verft.
En hoe dat afloopt… Dat moet je zelf maar lezen.

Ik vond het een erg leuk en spannend boek. Het was erg spannend met die pestkoppen. Het is een leuk boek en het leest lekker door. Het is niet een heel groot of dik boek en het zijn niet hele kleine letters. Er zitten veel plaatjes in en de plaatjes zijn erg mooi getekend.
Het is ook wel een beetje een zielig boek want de opa van Bruno gaat dood. Er zitten een paar grapjes in het boek, maar niet zo heel veel. Het is erg spannend en ik was benieuwd hoe het ging aflopen.
Het boek is bekroond als beste Noorse kinderboek van het jaar 2014. Het is een boek voor jongens en meisjes maar misschien iets meer voor jongens want het gaat over Bruno en Bruno is natuurlijk een jongen en er komen ook best veel jongens in voor.
Het boek is geschikt vanaf 8 jaar en als je goed kan lezen vanaf 7 jaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten