3 maart 2016

De waarheid is een koe

Het boek gaat over een koe genaamd Elsie. Ze heeft een gelukkig leven op de boerderij totdat ze op een dag uit de stal ontsnapt. Op de tv ziet ze dat koeien aan een ongelukkig einde komen en opeens snapt ze ook waar haar moeder is.
Elsie wil zo snel mogelijk weg van de boerderij, maar dat kan ze niet alleen.
Ze ontmoet Jerry, een joods varken, en Tom, een kalkoen die een telefoon kan gebruiken. Samen vluchten ze van de boerderij waarna ze velen avonturen beleven.


Dit boek vond ik echt geweldig, de fantasie is heel leuk. En ik vind ook dat het gewoon heel erg grappig is, voor een niet-kinderboek verwacht je niet dat het zo onrealistisch is. Ik vond het heel leuk en het is heel vrolijk en simpel geschreven. Het is ook echt vanuit een koe geschreven en daardoor krijg je hele grappige gedachten die je leest. Ik zou het boek aanraden vanaf 12 jaar, omdat het soms een beetje over volwassenen onderwerpen gaat. Maar ik zou het wel aanraden, het boek is heel leuk omdat het weer is wat anders is. Het is geen standaard roman en om eerlijk te zijn wist ik niet dat volwassenen zo veel fantasie hadden. Ook zaten er spannende stukken in, maar het meest zaten er verrassende stukken in. Hoe komt de schrijver daar op, zo onverwachts! Daarom vind ik het boek zo leuk, omdat het geen een keer zo gaat als je verwacht. Dat vind ik heel knap van de schrijver.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten