15 maart 2016

De zombie van Zandwijk

Michiel heeft nogal wilde buren. Piraten om precies te zijn. Niet alle buren zijn daar even blij mee. Maar Michiel is beste vrienden met Billy. De jongste piraat van het gezin. Het piratengezin bestaat uit Billy, Kapitein Donderbus (de vader van Billy)
Betsie (de moeder van Billy) en Opa Donderbus.
Opeens gaat opa dood. Uit alle landen van de hele wereld komen familieleden aanzetten voor de begrafenis van opa Donderbus. Kapitein Donderbus vindt het toch een beetje vreemd. Waarom zouden piraten uit de hele wereld naar een begrafenis komen kijken van opa Donderbus. Opa Donderbus was de laatste tijd namelijk al een beetje vreemd aan het doen. Hij schold en dronk heel veel rum.
Kapitein Donderbus gaat samen met Billy en Michiel op onderzoek uit. Want wist opa al dat hij binnenkort dood ging? En als hij dat zou weten had hij dan misschien een schat? En had hij misschien die schat ergens begraven?
Waarschijnlijk had opa wel een schat want Billy, Michiel en Kapitein Donderbus vinden achter een plank in de kamer van opa twee oude stoffige papieren. De een is een testament en de ander een… schatkaart!
Dat betekent dat opa een schat heeft begraven. Maar in het testament staat dat opa zijn schat nalaat aan zijn naaste familie. Dus de schat gaat officieel naar Oom Urbaard. Maar dat laten Kapitein Donderbus, Michiel en Billy niet op zich zitten. Ze hebben al die jaren voor opa gezorgd.
Gelukkig vind Oom Urbaard het goed als ze de schat delen. Maar even later blijkt dat opa de schat begraven heeft onder het kantoor van de belasting. Samen bedenken ze een plan. Maar is Oom Urbaard wel te vertrouwen? En is opa wel echt dood?
En dan nog een probleem. Wie of wat is De Zombie van Zandwijk?

De Zombie van Zandwijk is een leuk en spannend boek. Ik vond het erg spannend toen ze de schatkaart vonden en ook toen ze de schat gingen opgraven, omdat er van alles mis kon gaan. Het is ook een beetje zielig, want Opa Donderbus ging dood.
Het was erg spannend vanwege die ene zombie.
Ik vind het boek ook best grappig omdat het vooral gaat over piraten en piraten zijn anders dan gewone mensen, dus hebben ze ook andere regels en ze zijn ook veel en veel wilder dan gewone mensen.
Het is een boek dat je makkelijk kan doorlezen en er zitten mooie plaatjes in. Het is niet een heel erg dik boek en de letters zijn niet klein maar ook niet heel erg groot. Het is een boek voor jongens en meisje maar het gaat wel vooral over piraten dus het is wel wat meer voor jongens.
Het boek is te lezen vanaf 8 jaar en als je goed kan lezen vanaf 7 jaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten