3 maart 2016

In Transit

Levya c-53 en Rheyn b-71 leven in het jaar 2275. ze zijn twee onafscheidelijke vrienden. Ze zijn net klaar met hun studie’s en gaan nu beginnen aan het bezziningsjaar. Alle studenten noemen het bezziningsjaar een grote vakantie, want ze moeten een heel jaar lang gaan nadenken over hun transit waarbij ze ook nog weg mogen naar een ander land. Levya en Rheyn besluiten een illegaal uitstapje te maken naar een Grauwersreservaat in de Ardennen. De Grauwer is een sterk op mensen lijkende aap. In het reservaat word Levya neergeschoten en word hij opgevangen door een Grauwer die Aag heet. Levya ontdekt dan dat de Grauwers eigenlijk erg ontwikkeld zijn; ze hebben huizen om in te leven, allemaal eigen namen en zelfs een eigen taal.

Aag is op een gegeven moment heel erg boos en stormt haar huis uit. Als ze terugkomt is haar grootmoeder verdwenen. Levya is ook verdwenen, en er zit een Gier (zo noemen de Grauwers de Humanen) die haar taal spreekt. Die zegt dat haar grootmoeder is meegenomen door de Gieren. Aag is op zoek gegaan naar haar grootmoeder, Levya moet terugkomen naar zijn leefunit en zijn verzorger May b-23 en Rheyn moet beslissen of hij wel of niet een transit wil.

Zal het ze lukken?

 Als je dat wilt weten moet je echt dit boek lezen. Het boek is toch wel voor goede lezers van 11 maar zeker ook 13 of 14 jarige. Het is echt de moeite waard om het boek te lezen. Er is alleen één nadeel; de hoofdstukken. In het boek gaat ieder hoofdstuk over een apart persoon. Wie het dan is staat bij de titel van het hoofdstuk. Soms heet het hoofdstuk Levya, dan gaat dat hoofdstuk over Levya maar het duurde even voor ik dat doorhad. Voor de rest is het echt een leuk boek. Het zit vol fantasie en het speelt in de toekomst dus is het allemaal verschillend met nu. Ik geef het boek daarom een dikke 9 door de hoofdstukken. Als de hoofdstukken duidelijker waren geweest had ik het echt wel een 10 gegeven hoor! Echt lezen, het is een superboek!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten