31 maart 2016

We keken allemaal op

We keken allemaal op is een goed boek met een té heftig einde!
Eliza, Peter, Anita en Andy zitten in het laatste jaar van de middelbare school en leven op hele verschillende manieren en denken ook allemaal heel verschillend over bepaalde dingen zoals liefde en vriendschap. Toch zitten ze in hetzelfde schuitje als ze horen dat het mogelijk is dat ze nog maar twee maanden te leven hebben, er komt namelijk een komeet op de aarde af. Gevangenissen raken overvol en overal heerst chaos doordat veel mensen nu de kans grijpen om misdaden te plegen, want over twee maanden ben je toch dood! Eliza besluit een laatste feest te geven, het einde van de wereld feest, gesteund door Andy, Anita en Peter. Peter probeert zijn zusje uit de klauwen van haar foute vriend te houden en dat wil zij niet, wat resulteert in een achtervolging die eindigt in een gevangenis en uiteindelijk uitmond in een té heftig einde.


Tommy Wallach is singer-songwriter en heeft naast de vele liedjes twee boeken geschreven, waarvan de tweede nu uit is. We keken allemaal op heeft dertien weken in de bestsellerslijst gestaan.De spanning bouwt langzaam op tot een bloedstollend einde dat een beetje té heftig is, het bloed spat je om de oren en het had zeker wel een beetje minder treurig gekund en iets minder snel ten opzichte van de rest van het boek. Mede door de schrijfstijl heeft Wallach ervoor gezorgd dat de spanning langzaam stijgt, dat komt ook omdat er meerdere vertellers zijn. Verder geeft het boek je een idee van hoe het er zou uit zien als iedereen weet dat de wereld vergaat, en dat zet je erg aan het denken.
Afgezien van het einde, dat eigenlijk het boek een beetje verpest, is het een geweldig boek, al is het niet voor jonge lezers geschikt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten