5 april 2016

Littekens

Littekens is een briljant boek!
Paul fietst uit Nederland naar Frankrijk om te logeren bij zijn tante. Hij verwerkt een enorm verlies, het verlies van het vermogen om te tennissen, zijn lust en zijn leven, door de ziekte kanker. Hij maakt een fietstocht door Frankrijk en komt bij een aardige man terecht, en omdat het zo stormt brengt hij bij hem de nacht door. De volgende ochtend fietst hij door naar zijn tante, onderweg komt hij een meisje tegen, ook zij verwerkt een trauma. Bij zijn tante hoort Paul dat de man waar hij is blijven slapen dood is gevonden. Paul blijft dat meisje steeds vaker zien en wordt verliefd op haar, maar hij weet niet wat haar gruwelijke verleden is. Hij probeert haar te helpen, maar ze kan er moeilijk over praten, als hij dan een medaillon vind en het aan haar laat zien maakt dat veel bij haar los, nog steeds niet veel, maar genoeg. Paul legt langzaam alle stukjes op zijn plaats met hulp van een politieman.
Anke de Vries heeft al 79 boeken geschreven en een aantal prijzen, waaronder een Zilveren Griffel, gewonnen. De meeste van haar boeken spelen in haar geliefde Frankrijk.
Dit boek gaat over innerlijke en uiterlijke littekens, en je wordt daardoor ook een beetje emotioneel af en toe. Het verhaal ontwikkeld zich langzaam maar gestaag en je wordt langzaam het verhaal ingezogen, en er komen steeds meer raadsels naar voren à la Christie, wat erg leuk is. Er zijn twee vertellers, en die zorgen soms een beetje voor overbodige gedachten. Er zijn veel recensies die zeggen dat er veel oubolligheid in zit, dat is misschien wel zo, maar daar lees je gemakkelijk overheen. Hoe dan ook, dit is een geweldige comeback na zestien jaar.
Ik zou dit boek elk persoon aanraden, (ja ook voor volwassenen!!) omdat De Vries er leuke grapjes in heeft verwerkt voor volwassenen en kinderen.
Een geweldig boek!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten