7 april 2016

Stranders

Job baalt ontzettend van zijn zusje omdat hij altijd op haar moet passen als hij iets voor zichzelf wil doen. Als hij ook nog eens op haar moet passen als hij een belangrijke wedstrijd moet spelen, is de maat vol. Hij pikt dit niet langer! In gedachten verwenst hij haar naar een verlaten oord waar zij voor eeuwig zal worden vastgehouden en waar niemand haar zal zien. Zijn wens is zo krachtig dat het ook echt gebeurt. Als hij van het voetbal toernooi thuiskomt is Kaatje, zijn zusje, verdwenen. Ze is naar het land der stranders.
Stranderland is een land waar alle mensen heen gaan die zijn verwenst. Job heeft berouw gekregen en hij wordt ook naar Strandersland geflitst maar niet omdat hij is verwenst maar omdat hij Kaatje terug wil halen. Hij krijgt een kaart om naar zijn zusje op zoek te gaan. Zijn zusje ligt aan de andere kant van het land, het Ardelium. Hij moet een lange weg aflegen om bij het Ardelium te kunnen komen. En dat is niet alles, de reis zit vol gevaren. Gelukkig wordt hij geholpen door Kait, maar dat is niet voor lang. Na een poosje verlaat Kait hem omdat hij niet verder met hem door wil.
De koning van Strandersland is óók naar Job op zoek. Dat komt omdat hij de enige is die Kaatje kan wekken die in een diepe slaap ligt vol nachtmerries. Die nachtmerries komen tot leven en zo maakt ze een heel groot leger vol monsters. De koning is van plan die monsters te temmen zodat hij een heel leger heeft binnen no-time. Als Job door Kait alleen wordt gelaten duikt er plotseling een wauwel op. De wauwel vergezelt hem naar de bergen voor het Ardelium tenminste dat zegt hij. Eigenlijk brengt de wauwel hem stiekem naar de koning toe.
Als Job bij de koning komt weigert hij aan zijn kant te komen. Na een poosje in de kerkers van het paleis van de koning wordt hij in de Arena geworpen om tegen zijn eigen schepselen te vechten.
Zal hij de wezens in de Arena kunnen verslaan? Zal hij zijn  zusje terugvinden en zal hij dat overleven? En zal Kait hem weer komen helpen in zijn zoektocht naar zijn zusje? Een boel vragen maar nog meer antwoorden. Tijdens het lezen van het boek stapelen de vragen zich op, maar na een poosje zul je alle antwoorden krijgen. Het is een ontzettend spannend boek met Kletsbekken, Bindor en wauwels. Het boek is geschreven door Iris Stobbelaar en er zitten plaatjes in van Maaike Putman. In het begin zitten er plaatjes in maar richting het eind van het boek houden de plaatjes opeens op. Toch vind ik het een erg leuk boek vol met fantasie. Ik geef dit boek een dikke tien!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten