17 mei 2016

De Sleutel van Sleedoorn

Cristopher, een wees, is in de leer bij Benedict Sleedoorn, een apotheker.
Samen leren ze veel nieuwe dingen, al gaat er wel eens iets fout. Als er door een moordenaarsgroep vier moorden worden gepleegd, waaronder drie apothekers, wordt het leven van een apotheker steeds gevaarlijker. Op Oak Apple Day wordt bekend dat er nog een moord is gepleegd en wordt het lichaam van de arme stakker gevonden door lord Asper. Cristopher en Tom zijn erbij als het lichaam gevonden wordt.
Er gaan geruchten rond dat het lichaam van de dode die op Oak Apple Day werd gevonden, niet door de moordenaarsgroep is vermoord. Op een bepaalde manier is dat ook waar want degene die door de sekte zijn vermoord hebben een open gereten buik en een knevel om, maar het gevonden lichaam was totaal verbrand en zijn armen en benen lagen eraf.
Als Bendict word aangevallen heeft hij op het laatste ogenblik Christopher kunnen laten vluchten.
Helaas wordt Benedict wel vermoord, maar heeft hij een boodschap voor Christopher kunnen achterlaten. In die boodschap zit belangrijke informatie voor Christopher. Het blijkt zelfs zo gevaarlijk dat het niet in slechte handen mag komen want dan...
 
Ik vind ook dit weer een leuk boek. Het is spannend, actievol en toch ook erg gruwelijk. Er komen veel puzzels in voor en dat vind ik dan weer wat minder. Ook vind ik het jammer dat er dagen in zitten, dat vind ik niet zo erg, maar nu komt het: de dagen die er in voorkomen duren soms erg lang. Volgens mij zitten er trouwens maar zes dagen in het boek, of heb ik het fout? Ach wat maakt het uit, het is wel een leuk boek. Ik geef het boek een 8. Redelijk al zeg ik het zelf.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten