17 mei 2016

Oosterschelde windkracht 10

Anne is boos geworden op haar vader en gaat een stukje zeilen (iets dat ze vaker doet als ze boos is). Op het water ziet ze een klein kistje drijven. Als ze het kistje uit het water wil pakken wordt haar zeilbootje, een twaalfvoetsjol, om geblazen en ligt ze in het water. Maar, ze heeft het kistje! In het kistje blijken allerlei papieren te zitten van ene Mr. Brooshoofd. Deze beweert dat er een stormvloed kan komen als er een storm in het noordnoordwesten is en het is toevallig hoge springvloed, dan zouden de dijken van Nederland het begeven en komt er een grote watersnoodramp waarbij duizenden mensen om zullen komen. Henk en Anne geloven dit niet, maar zij weten niet dat het binnenkort zal gaan gebeuren.
Henk en Anne besluiten om op zoek te gaan naar Brooshoofd om hem het doosje terug te geven. Later horen ze dat Brooshoofd vermoord is.
Het gebeurt precies zoals Brooshoofd had voorspeld. Duizenden mensen komen om en ook nog duizenden dieren
Ook Annes broertje, Piet, komt om tijdens een poging om een bloedarme baby te redden.

Ik vind het een verschrikkelijk mooi boek, maar het is ook wel erg triest. Er gebeurt een grote ramp die veel mensen-, en dierenlevens kost. Het is een verdrietig boek maar toch is het mooi geschreven. Ik vind dat het een prijs verdient voor het meest ontroerende boek. Het boek is goed geschreven, het heeft veel punten die positief zijn; het boek is spannend, het boek is leuk om te lezen, het boek is ontroerend en het boek is van een goede schrijver. Kortom: het boek is geweldig! Ik geef het boek een dikke 10!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten