13 juli 2016

Ik zal er zijn

Sam gelooft in muziek, zorgt voor zijn jongere bijzondere broertje Riddle en woont bij zijn instabiele, criminele vader, die ze compleet verwaarloost. De jongens zijn niet erg gewend aan het omgaan met andere mensen. Sam leert Emily kennen, die in een warm en muzikaal gezin woont en gewoon naar school gaat, iets wat Sam niet doet. Emily’s ouders hebben een goede klik met Sam en zijn broertje en ze zorgen een beetje voor hen tot hun vader daar achterkomt en hen ontvoert naar de bergen, waar de broers met zijn tweeën moeten zien te overleven en een akelig avontuur beleven, terwijl Emily ongelooflijk verdrietig en doodongelukkig thuiszit. Gelukkig komt  werkelijk alles goed aan het eind van dit boek.
Wat ik erg opmerkelijk vind aan dit boek is dat het veel verschillende elementen bevat. Het is dramatisch en tragisch, avontuurlijk, spannend, romantisch, ontroerend en vooral erg meeslepend. Alles is een beetje ‘droog’ verteld, er wordt niet overdreven. Soms vond ik het boek grappig en ik kon het verhaal altijd goed volgen.
Ik voelde aan het einde van het verhaal sympathie voor het grootste deel van de hoofd-en bijpersonen. Het was voor mij aangenaam om het boek te lezen en ik denk zeker dat voor mensen vanaf ongeveer twaalf jaar dat ook zo zal gelden. Het boek valt niet per se in een bepaald genre te plaatsen of aan een bepaalde groep mensen aan te raden; probeer het gewoon!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten