24 oktober 2016

Daan en Nadia

Als Daan en Nadia elkaar  in het ziekenhuis ontmoeten gaat het best wel goed met Daan en best wel slecht met Nadia. Nadia wordt misbruikt door haar oom, kan daar niet goed met haar ouders, over praten en is daar kapot van.  Bij Daan, die sportief is en lijkt te bruisen van de energie, wordt een kwaadaardige tumor gevonden.  Het boek volgt de wegen van Daan en Nadia, waarin Daan eerst boven zijn ziekte lijkt te staan, maar later toch weer bergafwaarts gaat, waarin nadia langzaamaan hulp zoekt, een oude vriendin terugkrijt en uiteindelijk over de problemen met haar oom durft te praten en waarin Daan en Nadia steeds meer met elkaar optrekken en er een hechte band tussen hen ontstaat.
Ik vind dat dit boek niet uitblinkt qua originaliteit, veel young-adult boeken (die ik gelezen heb) gaan over dezelfde  thema’s als dit boek; ziekte, dood, verdriet en liefde of vriendschappen. Een logische reden hiervoor kan zijn dat dit thema’s zijn die bij bijna ieder mensenleven horen. Het boek is ook niet origineel omdat het heel woest of expressief geschreven is, de schrijfster verteld het verhaal in op kalme en herkenbare wijze.  Zij maakt haar hoofdpersonen heel geloofwaardig.
Ik denk dat dit boek goed leesbaar is voor mensen vanaf een jaar of veertien, ik vond het zeer aangenaam om het boek te lezen en ik denk dat het verhaal zeker de moeite waard is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten