28 december 2016

De laatste wilde dieren

De 12 jarige Kester woont in het Spectrum College waar hij alleen maar felroze brij en die naar kip met patat of boerenkool moet smaken, terwijl die felroze brij alleen maar naar garnalen cocktail smaakt. Kester weet niet waarom hij in het Spectrum College woont maar sinds hij bij zijn vader weggehaald is kan hij niet meer praten ook al probeert hij het zo goed. Kester en de andere mensen wonen in een wereld waar geen dieren meer zijn. Dat komt door het rode oog. Een ziekte waardoor alle dieren dood zijn gegaan. Tenminste dat denkt Kester en dat denken de andere mensen ook. En dan ontmoet hij een groepje pratende duiven en een bazige kakkerlak. Ze hebben zijn hulp nodig. Op een of andere manier leven er nog een paar dieren maar die zijn ook besmet met het virus. Samen met een edelhert, een wolfje, een kat, een dansende dwergmuis en het meisje Polly vertrekt Kester op een gevaarlijk missie. Het word een race tegen de klok want er is een wraakzuchtige Kapitein genaamd Skuldiss die alle nog levende dieren wil uitroeien.

Een van de redenen waarom hij dit heeft geschreven is dat was de snelheid waarmee het aantal levende planten en dieren om ons afnam en afneemt. Hij heeft voor bepaalde dieren gekozen omdat die staan voor dieren die allang verdwenen zijn, dieren die bedreigd worden en dieren die ons misschien wel zullen overleven.

Ik vind het een heel spannend verhaal en ook wel een beetje verdrietig. Het is een verhaal dat je niet vaak tegen komt en daarom vind ik het zo bijzonder.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten