29 december 2016

Helden van Olympus, De Verloren Held

Jason is zijn geheugen kwijt. Hij weet helemaal niks meer. Het raarste ervan is dat als hij eenmaal wakker is, hij in de bus zit voor een ‘slechte kinderen’ kamp. Dat zou je je toch wel herinneren. Helaas weet Jason helemaal niks meer.
De bus is op weg naar een excursie in de Grand Canyon op een luchtbrug. Op de luchtbrug begint de narigheid pas echt; een stel windgeesten probeert Jason, Leo en Piper, zijn vrienden, te vermoorden. En dat is nog niet alles, nu blijkt coach Hedge opeens een strijdlustige sater, een half mens, half bok, te zijn.
Gelukkig weten Jason en zijn vrienden de windgeesten weg te jagen. Terwijl ze dit doen zijn ze zich bewust van een paar vreemde krachten. Na het gevecht vertelt coach Hedge dan ook dat ze halfgoden zijn. Ze worden meegenomen naar kamp Halfbloed, het Griekse kamp voor Griekse halfgoden.
In dit kamp worden Jason, Leo en Piper erkend, dat wil zeggen dat je wordt ‘Geaccepteerd’ door een van de goden. Leo is van Hephaestus de zoon, Piper van Afrodite en Jason van Zeus wat opmerkelijk is omdat de drie hoogste goden, Zeus, Hades en Poseidon geen menselijke kinderen meer zouden krijgen.
Dit betekent dat Jason een ontzettend sterke halfgod is. En dat is ook nodig, want de drie vrienden worden op een levensgevaarlijke queste gestuurd... Als je wilt weten wat voor een queste het is en of ze het redden, dan moet je het boek maar lezen.
Ik vind ook dit weer een leuk boek. Het zit vol spannende en leuke stukjes, en soms bijt je de nagels van je vingers af van angst. Het is een levendig boek en het is leuk om te lezen. Gelukkig zijn er al weer vijf delen van ‘Helden van Olympus’ dus die ga ik zeker lezen. Maar als je niet van Griekse/Romeinse goden houdt, zou ik het maar niet lezen want die komen er wel veel in voor. Ik geef het boek een 9,5 want het is echt een heel leuk boek. Natuurlijk leer je er ook wat van, je komt veel te weten over de Griekse mythologie. En dat vind ik dan weer leuk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten