12 januari 2017

Het Maan-mysterie

Dash woont op de maan. Als je op de maan woont, heb je misschien wel alleen maar plezier. Maar dat valt flink tegen. Het is er zo saai als het maar kan zijn. Gelukkig gebeurt er soms wel wat. Een paar maanden eerder was dr. Holtz vermoord, dat was tenminste iets spannends. Natuurlijk ook wel een beetje gevaarlijk, maar toch.
Gelukkig krijgt Dash z’n zin; Nina, de commandant van de maanbasis, wordt vermist. Dash is de beste speurneus van de maan dus gaat hij op onderzoek uit. Als snel ontdekt hij dat Nina gelukkig wel in leven is, maar ook in gevaar. Alle volwassenen gaan erop uit om Nina te zoeken. Helaas is ze niet in de maanbasis. En naar buiten is ze ook niet gegaan, want haar pak hangt er nog. Toch begint Dash te twijfelen. Als ze niet in de maanbasis is, moet ze er wel buiten zijn, maar haar pak hing er nog. Tenzij... ze een ander pak aangetrokken heeft! En, ja hóór! Het pak van Lily Sjoberg is weg. Iedereen rent meteen naar de luchtsluis toe. Als Nina buiten is, heeft ze niet lang meer te leven, want er zit een barst in de helm van Lily ((die Nina draagt), en ook dit heeft Dash weer ontdekt dus alle lucht in het ruimtepak zal sneller op zijn dan goed is. Nina is dus in levensgevaar, maar waar kan ze zijn? En leeft ze eigenlijk nog wel? Zal Dash eigenlijk wel slagen in zijn speurtocht? Dat lees je allemaal in dit boek.
Dit is een vervolg op het eerste deel, De Maan-Zaak. Het is een goed vervolg vind ik zelf. Het boek speelt zich af in 2040 en het is een goede blik in de toekomst (vind ik). Als je bijvoorbeeld van de verhalen over de toekomst houdt, dan moet je dit boek lezen. Ik denk dat je jezelf in Dash (zou kunnen) herkennen.
Dit is misschien wel het tweede deel, maar je kan het ook mooi apart van het eerste deel lezen. Ik vind het een leuk boek, dus geef ik het een 9,5.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten