9 maart 2017

2C

De klas 2c gaat gezellig met de hele klas op werkweek. Eerst heeft iedereen het naar hun zin. Maar, al na een poosje komt er een raar bericht op de telefoons van de leerlingen. In dat bericht staat dat de leerlingen precies moeten doen wat zij zeggen en dat ze een film moeten bekijken die in een gele hoes zit. Omdat de hele klas zo’n mailtje krijgt besluiten ze dat dan maar te gaan doen. In de film staat een man met een aantal borden voor zijn buik. Op die borden staat jongen in 2c. Als de film is bekeken krijgt iedereen een nieuw bericht op hun telefoon: ze moeten naar een loods. Bij de loods aangekomen krijgt Valentijn een inval en zegt hun dat ze weg moeten gaan. Gelukkig luistert de buschauffeur en als ze ongeveer 20 meter van de loods verwijderd zijn horen ze een harde klap: er is een bom ontploft op de plek waar de bus had gestaan als Valentijn daar niet een stokje voor stak.Nu is het menens. Valentijn besluit samen met de commisaris dat ze de bom moeten vinden en onklaar maken…
Zullen ze de bom vinden en onklaar maken en vinden ze dan ook nog de dader? Dat kom je te weten als je het boek gaat lezen.
Dit is gewoon een leuk boek. Ikzelf ben er in ieder geval erg positief over. Het is een leuk boek met spanning en actie. Iets waar ik erg van houd. Helaas is het een young adult boek dus is het misschien niet de eerste keus die je zou maken wanneer je een boek uitzoekt. Maar het is wel echt een goede keus vind ik zelf. Als je van iets  houdt waarin actie, spanning en wat in het heden afspeelt leuk vindt, dan moet je dit echt lezen. Ik geef het in ieder geval een 9.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten