19 oktober 2017

Onverschrokken

Fallon is de jongste dochter van een Germaanse koning. Haar zus is op het slagveld gestorven toen ze nog heel jong was tijdens een oorlog met Ceasar.
Als Fallon ten huwelijk word gevraagd door een andere koningszoon weigert ze die want ze wil bij de koninklijke garde, een militaire groep van haar vader. Fallon word echter geweigerd door de koninklijke garde omdat de broer van haar geliefde haar ten huwelijk heeft gevraagd. Deze kan ze niet wijgeren en dus zal ze wel moeten trouwen met de broer van haar geliefde. Mael, haar geliefde, ging een tweegevecht aan met Aeddan, zijn broer. Het tweegevecht verloor Mael en daarom liep Fallon weg.
Terwijl ze wegliep werd Fallon gepakt door een slavenhandelaar, en kwam in het bezit van Chiron, de baas van de slavenhandelaar.
De slavenhandelaar verkoopt haar en nog een meisje aan een vrouwelijke gladiatoren school in Rome, ver van haar thuisland vandaan.
De leerlingen van de school zijn allemaal meisjes en sommigen zijn Fallon vijandig gezind. Zo komt Fallon eens terug van een bad in de badkamer van de school en dan hangt er een dode raaf op haar deur.
Fallon denkt dan meteen dat het Nyx is, haar vijand in de school, maar is die het wel?
Een poos later vraagt Nyx aan Fallon en haar vriendin of ze samen met haar en een vriendin van Nyx naar een feest gaan. Tijdens dat feest wordt Fallon heel dronken en komt ze Aeddan tegen. Aeddan is een gladiator van de vijand maar hij wil haar geen kwaad doen. Als Fallon terugkomt in haar eigen school hoort ze dat ze misschien mag meedoen aan een special toernooi als een speciale gast. Alleen Nyx staat nog in de weg…

Ik vind dit een leuk en spannend boek. De schrijver beschrijft alles heel goed maar doet daar niet heel lang over, zodat het niet langdradig wordt. In het boek word veel actie beschreven. Ook daar houd ik veel van. In het boek komen verschillende personages voor. Ook deze legt de schrijver goed uit.
Kortom, het is een goed boek en ik raad het aan bij mensen die van het verleden en van actie houden.
Ik geef het boek een 9,5 omdat ik er veel van heb genoten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten