1 februari 2018

De Nieuweling

Fletcher is een leerling van een smid. Als er markt in de stad is en Fletcher moet achter de smidskraam staan, komt er een oude gepensioneerde soldaat langs. De soldaat biedt Fletcher een boek aan in ruil voor wat geld. Fetcher neemt het aanbod aan en leest het boek. Het boek blijkt een instructie te zijn om een eigen demon op te roepen, tenminste als je de gave hebt. Fletcher denkt dat het geen kwaad kan en besluit het te proberen. Alleen: de zoon van de baas van hun dorp wil hem ook hebben. In het café moet Fletcher vechten om te overleven.
Fletcher gaat uiteindelijk naar de begraafplaats en roept daar een demon op. Helaas komt de zoon van de baas van het dorpje eraan met twee andere medeplichtigen die van plan zijn hem te vermoorden. Fletcher weet bijna te ontkomen, maar dan wordt hij toch ontdekt. Fletcher weet te ontsnappen, maar hij heeft bijna de zoon van de baas van hun dorpje vermoord. Daarom moet Fletcher vluchten.
Na een lange zwerftocht komt Fletcher in de grote stad terecht. Daar komt hij professor Arcturus tegen. Een docent van de Vocans Academie. Deze neemt hem mee naar de Academie en leidt hem samen met andere jongens en meisjes op.
Als er een toernooi komt in de Vocans Acedemie wil Fletcher natuurlijk winnen. Maar er is echter één probleem: er zijn twee hele goede edelen die hem het willen beletten. Zal het Fletcher lukken om het toernooi te winnen? En zal het Fletcher eigenlijk lukken om uit handen van de wachters van zijn oude dorpje te blijven? Dat alles lees je in dit boek.
Ik vond het een goed boek. Interessant en niet langdradig. Het is op een leuke manier geschreven en je wilt steeds verder lezen als je eenmaal bezig bent. De hoofdpersoon is aardig en ook interessant. Het is leuk om meer over de hoofdpersoon van het boek te ontdekken naarmate je het boek verder uitleest. Het boek is netjes geschreven en er wordt veel informatie verteld. Kortom, ik vind het een goed boek. Het verdient naar mijn mening een 9.0 want het is een heel goed boek, alleen soms staan er hele rare zinnen in en dat vond ik helaas ook irritant.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten